13
jul
Ronde van de Bameer
18:30 tot 22:00
13-07-19

Een nieuw sportief evenement in Heerle, een wielerkoers… maar dan anders dan andere!

Het is een koers voor fietsen met een plat stuur en zonder versnellingen, maar natuurlijk wel met goed werkende remmen. ;-). Het parcours is uitdagend te noemen, er is een stuk onverhard en verhard. Iedere categorie heeft een 1 ste 2 de en 3 de plaats maar iedere 1 ste Heerlenaar per categorie strijd mee om het Herels kampioenschap. Wij willen graag de inwoners betrekken bij dit nieuwe evenement en het lijkt ons erg leuk dat er zoveel mogelijk inwoners van Heerle onder de deelnemers zijn. De koers zelf kan dus natuurlijk gewonnen worden door iemand van “buitenaf”, maar de eerste inwoner van Heerle die over de streep komt wordt dus ook kampioen!! Dus twijfel niet en schrijf je in, maak kans om een jaar lang Herels kampioen te zijn!

Je mag al gezellig mee doen vanaf 8 jaar (mogen op eigen fietsen rijden), wel fietsen de kleintjes een ietwat aangepast parcours. En natuurlijk ga je wel gewoon langs dezelfde start/finish als dat de rest ook doet, want daar wordt het natuurlijk erg gezellig. Maar er is wel een klein puntje dat wij de kleine sportievelingen mee moeten geven; kampioen van Heerle kan je pas worden als je 18 jaar of ouder bent, geeft niks… dan heb je nog lekker lang de tijd om flink te oefenen!! Om de koers en het kampioenschap zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, starten wij in verschillende leeftijdscategorieën en de dames kunnen ook tegen elkaar gaan strijden in een eigen categorie.

In de categorie krijgen de Heerlenaren een ander kleur rugnummer, zodat wij duidelijk kunnen zien wie de 1 ste uit Heerle is die over de streep komt. Tevens zullen we proberen om premies te vergeven.