Foto’s Heerl’k Sint Maarten

Afgelopen maandag waren er enkele Pieten alvast vooruit gereisd om de kinderen van Heerl’k te verwennen met wat lekkers. Hieronder kun je dit nog herbeleven door de mooie foto’s van Maria Poldermans. Dankjewel hiervoor!

« 1 van 36 »

Foto’s Heerl’k Halloween 2019

Het was weer griezelen geblazen afgelopen woensdag 31 oktober tijdens Heerl’k Halloween. Met vele spookadressen, kramen van stichting Heerl’k en diverse acts die door het dorp trokken was het weer een zeer geslaagde Halloween. Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk danken die mee heeft geholpen om van Heerl’k Halloween weer een succes te maken! Tot volgend jaar! Om nog even na te genieten kun je hieronder de foto’s bekijken van ons evenement, met dank aan John Mathijssen.

« 1 van 119 »

Heerl’k Halloween komt er aan!

Donderdag 31 oktober is het weer zover: Heerle verandert dan in het griezeligste dorp van West Brabant! Zoals voorgaande jaren zal ook dit jaar Stichting Heerl’k op verschillende plaatsen staan met een kraam en spellen voor de allerkleinsten, waarbij een snoepje verdiend kan worden. Natuurlijk is er ook weer de kraam waar gezellig een bekertje warme chocomel gedronken kan worden om even bij te komen van de schrik.

Meedoen kan op 2 manieren. Wil je mee doen met een activiteit door je huis of tuin in te richten als enge plek waar mensen langs mogen komen? Geef je dan op via deze link. Je adres wordt dan vermeld op de routekaarten die (gratis) op te halen zijn bij de kramen van stichting Heerl’k op 31 oktober. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 oktober, dus wees op tijd, zodat we je op de routekaart kunnen vermelden!

Je kunt ook mee doen door een (waxine, of led) lichtje bij je voordeur te zetten, zodat de kinderen van de basisschool weten dat ze aan mogen bellen voor een snoepje. (wat ze natuurlijk altijd netjes en beleefd vragen)

Natuurlijk is iedereen weer welkom om zelf een rondje Heerle te doen langs alle enge plekjes. Op de routekaarten staat ook een leeftijdsindicatie, zodat de engste plekjes overgeslagen kunnen worden voor de allerkleinsten. Verkleed en/of geschminkt of niet. Pas wel goed op met oversteken! Je weet tenslotte nooit wat of wie je tegen komt…

Stichting Heerl’k kan het niet alleen, maar samen kunnen we er weer een geweldig spannende mooie avond van maken! Jij komt toch ook!

Donderdag 31 oktober, bebouwde kom van Heerle, van 18.30 tot 20.30 uur, toegang en deelname aan deze activiteit is geheel gratis.

Foto’s Ronde van de Bameer 2019

Afgelopen zaterdag 13 juli was de primeur voor de Ronde van de Bameer. Met prachtig weer en tientallen deelnemers die in verschillende categorieën aan de start verschenen van de eerste platte sturen koers van Herel was het een groot succes.

Namens stichting Heerl’k willen we graag alle vrijwilligers, sponsoren en mensen die geholpen hebben om dit evenement op te zetten van hart bedanken! Volgend jaar komt de Ronde van de Bameer zeker terug, dus er kan alvast getraind worden 😉

Om nog even na te kunnen genieten zijn hier de foto’s te vinden van onze fotograaf John Mathijssen.

« 1 van 419 »

Ronde van de Bameer

Een nieuw sportief evenement in Heerle, een wielerkoers… maar dan anders dan andere!

Het is een koers voor fietsen met een plat stuur en zonder versnellingen, maar natuurlijk wel met goed werkende remmen. ;-). Het parcours is uitdagend te noemen, er is een stuk onverhard en verhard. Iedere categorie heeft een 1ste 2de en 3de plaats maar iedere 1ste Heerlenaar per categorie strijd mee om het Herels kampioenschap.

Wij willen graag de inwoners betrekken bij dit nieuwe evenement en het lijkt ons erg leuk dat er zoveel mogelijk inwoners van Heerle onder de deelnemers zijn. De koers zelf kan dus natuurlijk gewonnen worden door iemand van “buitenaf”, maar de eerste inwoner van Heerle die over de streep komt wordt dus ook kampioen! Dus twijfel niet en schrijf je in, maak kans om een jaar lang Herels kampioen te zijn!

Je mag al gezellig mee doen vanaf 8 jaar (mogen op eigen fietsen rijden), wel fietsen de kleintjes een ietwat aangepast parcours. En natuurlijk ga je wel gewoon langs dezelfde start/finish als dat de rest ook doet, want daar wordt het natuurlijk erg gezellig. Maar er is wel een klein puntje dat wij de kleine sportievelingen mee moeten geven; kampioen van Heerle kan je pas worden als je 18 jaar of ouder bent. Geeft niks… dan heb je nog lekker lang de tijd om flink te oefenen!! Om de koers en het kampioenschap zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, starten wij in verschillende leeftijdscategorieën en de dames kunnen ook tegen elkaar gaan strijden in een eigen categorie. In de categorie krijgen de Heerlenaren een ander kleur rugnummer, zodat wij duidelijk kunnen zien wie de 1ste uit Heerle is die over de streep komt. Tevens zullen we proberen om premies te vergeven.

Hebt u dus als bedrijf of bezoeker interesse om een premie te geven, geef dit dan door via onderstaand email adres of kom op 21 juni langs in de afspanning om dit aan/af te geven. En natuurlijk krijg je van al dat gefiets en georganiseer best wel een beetje dorst…

Nou, dat komt best goed uit (alsof wij het erom doen), het is tijdens en na afloop een groot feest bij de Afspanning. Er speelt zelfs een lokaal bandje: de TIMONTERS. Dat wordt dus nog lang gezellig daar met live muziek om op te dansen.
Belangrijk om te weten:

  • Er is een voor inschrijfavond op vrijdag 21 juni 19:30-21:00
  • Mogelijkheid om training bij te wonen iedere donderdag voorafgaand aan het evenement
  • Tot 14 jaar gratis deelname alles ouder betaalt 5 euro
  • Wedstrijddag is zaterdag 13 juli aanvang 17:00 uur
  • Houd social media in de gaten voor alle updates

E: rondevandebameer@heerlkheerle.nl
W: Facebook.com/derondevanbameer

Foto’s Heerl’k Straatspeeldag 2019

Ondanks het mindere weer hadden we toch een hele leuke middag. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt en dit mogelijk hebben gemaakt! Om nog even na te kunnen genieten, kunnen we dankzij onze fotograaf Maria nog even nagenieten 🙂

« 1 van 64 »

Heerl’k Straatspeeldag 2019

Woensdag 12 juni is het weer landelijke buitenspeeldag, in Heerle gevierd als Heerl’k Straatspeeldag. Alle kinderen van Heerle zijn welkom vanaf 13.15 uur tot 15.30 uur. Ook als je niet op basisschool Berkenveld zit ben je van harte welkom op dit evenement! Kinderen t/m groep 2 graag onder begeleiding van een ouder/begeleider.
Het evenement zal plaatsvinden op en rond het veldje in de Ekelstraat/Lindenstraat en
Beukenstraat. De startkraam is te vinden in de Ekelstraat en vanaf daar is het vrij om deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten en spellen.
Stichting Heerl’k zorgt voor een versnapering en wat te drinken tijdens dit evenement. Deelname aan deze middag is gratis en geschiedt op eigen verantwoordelijkheid.

Tot woensdag 12 juni, 13:15 uur!

Foto’s Heerl’k Oranje 2019

Afgelopen Koningsdag was weer heel gezellig in Heerle. Met versierde fietsen, kleedjesverkoop en allerlei activiteiten hebben we er weer een leuke dag van gemaakt. Hieronder zijn de foto’s te bewonderen die tijdens deze dag gemaakt zijn.

« 1 van 63 »

Heerl’k Oranje vindt plaats in Harella!

LET OP-LET OP
BELANGRIJK BERICHT!!

Omdat we Heerl’k Oranje niet kletsnat 🌧willen vieren, heeft de organisatie zijn voorzorgsmaatregelen getroffen🌂
Lees onderstaand bericht….
De versierde fietsen gaat wel door. Ze worden tentoongesteld bij Harella en de mooiste winnen een prijsje.

In Harella vieren we koningsdag droog en jullie zijn daarbij allen welkom😃

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Heerl’k Oranje 2019

Zaterdag 27 april van 10.00 uur tot 12.30 uur wordt Koningsdag Heerle gevierd onder de naam Heerl’k Oranje. Heerl’k Oranje zal dit jaar starten om 10.00 uur bij boerin met kalf (op het kerkplein), waar onze Burgemeester van de gemeente Roosendaal Jacques Niederer de nationale 3-kleur met oranje wimpel zal hijsen. Na het hijsen van de vlag zullen we met zijn allen naar het Rabobank grasveld vertrekken, waar een versierde fietsentocht zal plaatsvinden. Wij vragen alle kinderen hun fiets op hun mooist te versieren en mee te doen met deze tocht. Op het Rabobank grasveld is er daarna weer een mogelijkheid gratis deel te nemen aan de vrijmarkt. Leg je kleedje neer en verkoop je spulletjes. Ook zal Harmonie Juliana hier een mini concert laten horen. Voor de kinderen zal er ook dit jaar weer een springkussen staan en zal er in de loop van de ochtend een speciale verrassingsact plaatsvinden. Helaas kunnen we hier nog niet teveel over zeggen, maar we mogen wel verklappen dat er een groot internationaal artiest ons dorp zal bezoeken. Komt dat zien! Ook zal er weer een loterij plaatsvinden die door diverse lokale ondernemers zal worden ondersteund. Voor een kleine vergoeding zijn weer leuke prijzen te verdelen.

Graag tot ziens op Heerl’k Oranje: zaterdag 27 april van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Foto’s Heerl’k Winterfeest 2018

Afgelopen zaterdag hebben we onze eerste Heerl’k Winterfeest gehad. Het was een succes, met alle gezellige kraampjes, kinderactiviteiten, het koude, maar verder geweldige weer, het hoorspel bij fam. Luijsterburg en het super-gezellige avondprogramma met de muziek van coverband Shady.

Hieronder kan dit evenement nogmaals beleefd worden dankzij de mooie foto’s van onze fotograaf John. Langs deze weg willen wij graag nogmaals alle sponsoren, vrijwilligers, kraamhouders, horeca, band, en iedereen die geholpen heeft er een mooie dag van te maken, hartelijk bedanken!

« 1 van 149 »

Heerl’k Winterfeest

Nog 1 nachtje slapen, dan is het zover; de eerste editie van Heerl’k Winterfeest!

We beginnen de dag om 11:00 uur met een gezellige markt met een diversiteit aan leuke spullen. Ook zullen er food trucks aanwezig zijn om een lekker hapje te kunnen nuttigen. De hele dag door zullen verschillende koren in de grote zaal van gasterij de Afspanning hun zangkunsten ten gehore brengen. Daar kan men tevens lekker opwarmen en ook wordt daar aan de inwendige mens gedacht.

Aan de kinderen is ook gedacht; zo zal er een springkussen zijn, zo kan er geknutseld worden en is Jeugd KPJ Heerle/ Moerstraten aanwezig om de jongeren bezig te houden met diverse activiteiten.

Om 17:00 uur zal de markt afgelopen zijn en staat er vervoer klaar om aanwezigen die dat willen, naar de boerderij van fam. Luijsterburg te brengen, waar een hoorspel zal plaatsvinden. Dit hoorspel is voornamelijk bedoeld voor kinderen, maar natuurlijk is iedereen welkom! Als het hoorspel klaar is wordt men weer teruggebracht naar het Heerl’k Winterfeest. Ondertussen zal de markt worden opgeruimd en zal de afspanning worden voorbereid voor het avondprogramma.

Dat avondprogramma start namelijk om 19:00 uur en zal plaatsvinden in het voorcafé van de Afspanning. Vanaf 20:00 uur zal coverband Shady optreden en maken we er met z’n allen nog een gezellige avond van.

De gehele dag is gratis toegankelijk. We zien jullie graag morgen bij Heerl’k Winterfeest!

Foto’s Heerl’k Sint Maarten 2018

Afgelopen zondag was het weer 11 november, Sint Maarten. Enkele vooruit gereisde Pieten hebben de kinderen van Heerle bezocht om hen wat lekkers te geven. Met dank aan onze fotografe Maria Poldermans, kunnen we nog eens lekker terugkijken op deze Heerl’ke activiteit. Daarnaast willen wij als stichting natuurlijk ook alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

« 1 van 64 »

Knutselen!

Tijdens Heerl’k Winterfeest (15 december) hebben we allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld deze leuke vogelvoederpop knutselen. Leuk om te maken en de vogels zullen er ook blij mee zijn komende winter!

Als jij ook zo’n leuke pop wilt knutselen, wil je dan het strookje onderaan de brief (download hieronder) invullen en inleveren bij je juf van KPO Berkenveld, of in de bus doen bij Herelsestraat 134 of Kapelstraat 14 in Heerle? Graag inleveren voor 30 november, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we voldoende spulletjes klaar hebben liggen.

Foto’s Heerl’k Halloween 2018

Afgelopen woensdag 31 oktober was het weer tijd voor Heerl’k Halloween. Vele  dorpsgenoten hadden hun huis, schuur of tuin omgetoverd tot spookadres. Het was heel mooi om te zien dat deze mensen daar veel tijd en energie in hadden gestoken, het zag er geweldig uit!

Daarnaast waren er vele mensen die een lichtje hadden staan, ten teken dat kinderen langs mochten komen voor trick or treat. Samen met al deze enthousiaste dorpsgenoten, alle vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk alle bezoekers van ons evenement was het weer een geweldige Heerl’k Halloween!

Als je tenslotte nog een berichtje als onderstaand krijgt toegestuurd, is het helemaal af 🙂 Tot volgend jaar!!

Goedenavond,

Even een klein berichtje, want dat is wel op zijn plaats. Afgelopen woensdag zijn mijn vriendin, haar dochtertje en ik naar jullie Halloween-avond geweest en we willen jullie graag bedanken voor de organisatie. 

Top dat jullie dit zo als vrijwilligers op poten zetten, brengt echt een supersfeer met zich mee, daar mag je trots op zijn.

Groeten Desiree, Mels en Abby

Iedereen ontzettend bedankt namens stichting Heerl’k!

Hieronder nog de foto’s van ons evenement. Dank voor de foto’s aan onze fotograaf John 🙂

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, aarzel dan niet om ons even een mailtje te sturen.

« 1 van 160 »

Route Heerl’k Halloween

We hebben alle aanmeldingen binnen (waarvoor dank!) en hebben er weer een mooie plattegrond van gemaakt. Deze is woensdag aanstaande bij de kramen van stichting Heerl’k gratis op te halen om de route te lopen.  De route is zo gemaakt dat er bij elke kraam van Heerl’k gestart kan worden en men een rondje kan lopen langs alle spookadressen. Bij huizen waar een lichtje buiten staat, mag aangebeld worden om een snoepje te halen.

Mocht u met de auto naar Heerle komen om onze route te lopen, gelieve dan bij sportpark Harella of rondom het Rabobank veldje te parkeren. 

Wees voorzichtig op straat, de normale verkeersregels blijven van kracht. Blijf a.u.b. op de stoep en kijk goed uit bij het oversteken. 

Mocht je niet meer kunnen wachten, dan kun je hieronder alvast de plattegrond met alle spookadressen downloaden.

TOT WOENSDAG!

Heerl’k Halloween

31 oktober is het weer zover. Heerle verandert dan in het griezeligste dorp van West Brabant! Zoals voorgaande jaren zal ook dit jaar Stichting Heerl’k op verschillende plaatsen staan met een kraam en spellen voor de allerkleinsten, waarbij een snoepje verdiend kan worden. Natuurlijk is er ook weer de kraam waar gezellig een bekertje warme chocomel gedronken kan worden om even bij te komen van de schrik.

We hopen natuurlijk dat u als bewoner van Heerle ook mee wil helpen om er weer een mooi evenement van te maken door uw huis of tuin in te richten als enge plek waar mensen langs mogen komen. Opgeven hiervoor kan via dit formulier, zodat uw adres vermeldt kan worden op de routekaarten die op te halen zijn bij de kraam en op 31 oktober.

U kunt natuurlijk ook op een simpelere manier meedoen door een (waxine, – of led) lichtje bij uw voordeur te zetten, zodat kinderen weten dat ze aan mogen bellen voor een snoepje.

Natuurlijk is het ook leuk om zelf een rondje Heerle te doen langs alle enge plekjes. Stichting Heerl’k kan het niet alleen, dus hopelijk kunnen we er samen een geweldig spannende mooie avond van maken!

31 oktober, bebouwde kom van Heerle, van 18.30 tot 20.30.

Foto’s Heerl’k Straatspeeldag 2018

Heerl’k Straatspeeldag 2018 zit er weer op en wat hebben we genoten! We hadden prachtig weer en alle kinderen hebben heerl’k buiten gespeeld. Met dank aan onze fotograaf Maria Poldermans kunnen we met een hele boel foto’s nog lekker nagenieten van deze prachtige dag. Alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemende kinderen en hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s: dank jullie wel voor het mogelijk maken van dit geweldige evenement!!

Tot volgend jaar!

« 1 van 40 »

Heerl’k Straatspeeldag

Kom je buiten spelen op woensdag 13 juni van 13.15 tot 15.30 uur?
Het is weer zover: 1 keer per jaar moeten de auto’s wijken en gaan de kinderen voor. Het is binnenkort dan ook weer straatspeeldag in Heerle. De organisatie is in handen van de verkeerswerkgroep van Berkenveld in samenwerking met Stichting Heerl’k. Graag nodigen wij alle kinderen uit Heerle dan ook uit om op 

woensdagmiddag 13 juni mee te doen aan deze straatspeeldag.

Allerlei spelletjes en activiteiten worden weer voor jullie klaargezet bij de locatie op en rondom het Rabobankveldje, Beukenstraat, Lindestraat en Ekelstraat.

Er is genoeg te beleven, dus je zult je niet gauw vervelen.

Deelname is gratis en geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Stichting Heerl’k zorgt voor een hapje en een drankje.

Kinderen t/m groep 2 zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Als je nog broertjes of zusjes hebt die op een andere school zitten, zijn die natuurlijk ook van harte welkom!

foto van Stichting Heerl'k.

Foto’s Heerl’k Oranje 2018

Gisteren was het weer Koningsdag. In Heerle hebben we dat gevierd met Heerl’k Oranje. Hieronder kunnen we nog even nagenieten met mooie foto’s, met dank aan Maria Poldermans.

« 1 van 73 »

Rabobank Cooperatiefons

Adriaan mocht vanavond namens stichting Heerl’k een mooie cheque ter waarde van € 249,90 in ontvangst nemen van de Rabobank clubkas campagne. Dankjewel iedereen die stichting Heerl’k heeft geholpen met zijn of haar stem en natuurlijk ook dank aan de Rabobank die dit mogelijk heeft gemaakt! Dankjewel!

Heerl’k Oranje

Vrijdag 27 april wordt Koningsdag in Heerle weer gevierd met Heerl’k Oranje.

Het programma begint ’s ochtends om 7:30 u met dauwtrappen vanaf het kerkplein. Aansluitend hierop is er de mogelijkheid om op de boerderij van familie Luysterburg te ontbijten.

Om ervoor te zorgen dat we voor iedereen een ontbijtje hebben, willen we je vragen op te geven voor dauwtrappen en ontbijt. Opgeven kan via koningsdagheerle@gmail.com.

Na het ontbijt lopen we terug richting het kerkplein en zullen we omstreeks 10:30 u, vergezeld van het Wilhelmus, de nationale driekleur hijsen. Vanaf 10:45 u zullen de versierde fietsen hun rondje door het dorp maken. De fietstocht wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor de 3 mooist versierde fietsen.

Hierna start de vrijmarkt op en rond het kerkplein en mag iedereen met zijn of haar kleedje een plekje zoeken om spulletjes te verkopen.

Om 11:30 uur wordt er ook nog een grandioze Koningsbingo georganiseerd, met als afsluiter een leuke loterij.

Dus allemaal komen hè!

 

Foto’s Heerl’k Kerst 2017

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer tijd voor de gezelligste kerstmarkt van de regio. Met vuurkorven, live muziek, vele marktkraampjes met kerst gerelateerde spulletjes, allerlei verschillende eet en drinkgelegenheden, kinderactiviteiten, kortom: voor elk wat wils! Dankzij fotograaf John Mathijssen kunnen we nog lekker nagenieten van deze gezellige kerstmarkt.

« 1 van 194 »

Foto’s Heerl’k Sint Maarten 2017

De 11e van de 11e is weer geweest en de eerste Pieten hebben ons al weer verblijd met allerlei lekkers. Ook hiervan hebben we foto’s die we graag met jullie delen.

« 2 van 67 »

Foto’s Heerl’k Halloween 2017

Heerl’k Halloween is inmiddels al weer even voorbij, maar we willen jullie de foto’s natuurlijk niet onthouden.

Het was een geweldige spooktocht! Tot volgend jaar!

Heerl'k Halloween
« 1 van 135 »

Heerl’k Halloween route bekend

De spookadressen voor Heerl’k Halloween zijn bekend! Hieronder vind je de route en de plattegrond voor de leukste en griezeligste spooktocht van Herel en omstreken.

We hopen jullie morgen allemaal tegen te komen in jullie mooiste, engste en griezeligste outfit. Tot dan!

Klik op de afbeelding voor volledige grootte

Klik op de afbeelding voor volledige grootte

Heerl’k Halloween

Hoi Kids, Papa’s, Mama’s, Verzorgers, Opa’s, Oma’s, Ooms, Tantes en alle andere kennissen,

Binnenkort is het weer zover! Eind van de oktobermaand pakken we in Heerle weer uit met een geweldig spooktocht! Een spooktocht gemerkt als beste in de regio en waar wij als Stichting Heerl’k best een beetje trots op mogen zijn dit te kunnen realiseren voor jullie.

De spooktocht wordt gehouden op:

Dinsdag 31 oktober van 18.30 tot 20.30 uur

“Heerl’k Halloween” verder lezen

Welkom terug bij Heerl’k Heerle

Welkom bij  de nieuwe webpagina van stichting Heerl’k Heerle. Na enige tijd van afwezigheid zijn we weer terug online met een geheel nieuwe website. Er wordt nog druk gewerkt om de hele site weer helemaal in orde te maken. Houdt hem dus in de gaten, want er staat nog volop te gebeuren hier op onze website!